Hold deg aktiv!

16/08/2020

Hold deg aktiv!


 

Trener du? Det spørsmålet vil du få dersom det er første gang du kommer til oss. Hvorfor? Jevnlig fysisk aktivitet har svært mye å si for kroppens funksjoner, og det kan også si oss noe om prognosen din for den tilstanden du oppsøker oss for.


Mange assosierer trening med blodslit, ubehag, stive muskler og et lite motivert hode etter hvert. Derfor ser du klin fulle treningssentre i januar, og ved mai tider er det mer «normale» forhold ved treningssentrene. Men må det være så hat for så mange å bare bevege seg?

Jeg tror mange begynner for hardt, og kanskje med en form for trening de egentlig ikke har lyst til. For det å bruke kroppen, det bør være lystbetont og positivt. Starter du på scratch med fysisk aktivitet, så kanskje ditt mål bør være tre gåturer i uka på tjue minutter – punktum.

Har du hørt at aktivitet avler aktivitet? Det ligger noe i det. Fordi når du har gått disse tre turene i uka på tjue minutter, si kanskje seks uker; Da begynner du å like det, du har da nådd et fullt oppnåelig mål – og ikke endt med skuffelse og et demotivert hode. Disse tre turene i uka i seks uker har nå bidratt til å øke helsen din, du blir ikke like sliten. Du får til og med lyst til å utforske andre steder å gå, kanskje du øker radiusen noe og de tjue minuttene blir til tretti, hvem vet?


 Ved å starte med oppnåelige mål og lave terskler blir ikke fysisk aktivitet noe skremmende, men gradvis en positiv og fin ting du gjør for deg selv og helsen din. Noen liker å gå med andre, og har kanskje en fast turkamerat i partner eller venner. De fleste som begynner i det små og opplever en økende glede med turer, har en tendens til å fortsette. Noen føler også at de «ikke er fornøyd» etter gåturen, kanskje gjør de noen øvelser i tillegg for å få følelsen de søker.

For etterhvert gir fysisk aktivitet en god følelse, faktisk en du blir avhengig av. Hørt noen si: «nå MÅ jeg bare trene»?


 I disse moderne tider; Facebook, Instagram - Et idyllisk bilde i skogen eller ved sjøen. Joggesko og treningstøy #denfølelsen#magisk#trening. Så fint kan man faktisk føle det, at man vil dele det. Er ikke det fint?


Så hva vaksinerte deg sist du skulle komme i gang? Forsvant den gode ideen i hverdagsstress? Meldte du deg inn på et senter, men likte det ikke? Fikk du utdelt et treningsprogram a la Mount Everest? Fikk du vondt? Eller har du plager som forhindrer aktivitet?

Mitt tips for fysisk aktivitet er; start med å sette deg noen fullt oppnåelige mål.
Nå disse målene og sett deg noen nye. Har du plager som ikke går over og hindrer deg i å nå dine mål - la meg eller noen av oss hjelpe deg i gang.

 

Vennlig Hilsen

Thomas


Denne artikkelen er skrevet av Kiropraktor Thomas Jakobsen 

thomas@sarpsborgkiropraktorklinikk.no