Kiropraktikk

Det vi behandler mest, er rygg og nakkeplager. Men vi kan også hjelpe med andre plager som f.eks. hodepine, svimmelhet, isjas/prolaps, urolighet hos spedbarn og andre plager i bevegelsesapparatet, akutt og kronisk. Er du i tvil, kontakt oss, så vil vi gi deg en ærlig vurdering på om vi er den rette for deg.

Morten spesialiserer seg på behandling og forebygging av idrettsrelaterte plager, løpsteknikk og løpsrelaterte muskel og seneplager. Han kan også hjelpe deg med utredning, veiledning og behandling av kronisk ryggproblematikk som prolaps og langvarige smertetilstander.

Thomas spesialiserer seg på diagnosering og behandling av bekken, hofte, kne og fotrelaterte plager. Han er sertifisert GAITSCAN-praktiserende (les mer under), og har også god kunnskap og erfaring innen behandling av svimmelhet og kjeveproblematikk.

Are er spesielt interessert i hodepineproblematikk, holdningsrelaterte plager og plager relatert til arbeidsbelastning (tidligere jobbet som ergoterapeut), i tillegg til skader relatert til golf og løping.

Fysioterapi

Fysioterapi krever et treårig høyskole/bachelor studium som sammen med ett års turnustjeneste gir rett til autorisasjon som fysioterapeut. Fysioterapi kan beskrives som undersøkende, behandlende og forebyggende tiltak rettet mot bevegelsesapparatet (muskel- og skjellettsystemet). Dette omfatter blant annet manuelle teknikker, øvelser og eventuelt bruk av tekniske metoder. Eksempler er TENS (transcutan elektrisk nervestimulering), massasje, triggerpunktbehandling, varmebehandling, trykkbølgebehandling, øvelser og mye mer.

Fysioterapeuter driver både individuell behandling og behandling i grupper. Ofte har pasienten henvisning fra lege eller annen instans, noe som kan gi refusjon via trygdeverket. Men pasienter kan få fysioterapibehandling også uten henvisning fra lege.

Laserbehandling

Laser benyttes for å dempe betennelsesreaksjoner og hevelser, samt redusere tilhelingstid for akutte skader. Det kan kan også løsne opp i kronisk seneproblematikk og er i tillegg et alternativ til akupunktur/nålebehandling for spenning i muskulatur. Behandling med laser er en ufarlig behandlingsmetode uten bivirkninger. Det er en lav, men konsentrert mengde med energi som rettes direkte på problemstedet og hjelper kroppen å løse opp/roe ned reaksjoner som den ikke klarer å håndtere selv.

Dynamisk Fotsåletilpasning/GAITSCAN

De fleste som er mye i bevegelse i jobb og privatliv, trenger såler som er tilpasset en fot i bevegelse, ikke en fot som er i ro. Det er en av grunnene til at denne såletilpasningen er bedre enn mange andre tilbud på markedet. I tilllegg til dette er trykkplatten ultrasensitiv, med over 4000 målinger i sekundet, noe som gir en veldig nøyaktig måling av ditt trykkmønster.

Treningsveiledning/Performance

Enten du er idrettsaktiv eller mosjonist, er det ofte behov for råd og tilpasninger om hvordan man kan øke prestasjoner og redusere plager i rygg eller andre deler av kroppen. Dette kan ofte gjøres med enkle biomekaniske tilpasninger, og i mange tilfeller kan behandling av bevegelsesapparatet (ledd og muskulatur) gi prestasjonsøkning og bedret kroppskontroll.

Dette er et område som blir mer og mer aktuellt i dagens treningsmiljø, og stadig fler toppidrettsutøvere/idrettsutøvere og mosjonister benytter seg av prestasjonsfremmende behandling. (Eks. Petter Northug, Aksel Lund Svindal, Usain Bolt, Tiger Woods, Jordan Spieth)